Količina:

0


Znesek:

0,00

Zaključna špica

BE 134

Zaključna špica
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Milan Kleč je pisateljsko pot pričel kot izrazit pesnik, ki je zaznamoval s svojo poetiko osemdeseta leta prejšnjega stoletja, potem je napisal številne zbirke kratke proze in nekaj krajših romanov. Njegova prozna dela so pretežno avtobiografska, v katerih spremljamo junaka v srednjih letih, bohema, strastnega ljubitelja alkohola, žensk in predvsem računalniških iger.

Vse skupaj pa ves čas prehaja v fantastiko in večno nesprijaznjenost s svetom in zdravo pametjo. Junak romana Zaključna špica pisatelja Milana Kleča je neškodljivi petdesetletnik, ki ga premetava vrtinec življenja. Njegov vsakdan krojijo šanki, pretresljiva hrepenenja in raznorazne ženske, pri čemer hčerke in spremljevalke prijateljev niso noben prepovedan sad. Toda naš petdesetletnik ima nekaj, česar drugi nimajo: svet računalniških iger, ki je vedno pripravljen nanj in ki ga pozna do obisti.

Njegov obstoj in bralčevo izkušnjo uokvirjajo imena, kot sta Need for Speed, zaradi katere se mu izlet v Pariz zdi nepotreben, in No One Lives Forever, katere podlaga za miško ga obsede, slast ob prebiranju opisov iger v reviji Joker ter stojnice s piratskimi ploščki širom sveta. Igre so droga, ki se ji ne more upreti. Ne njim, ne ženskam. Te spomni na koga, ki ga poznaš?

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 423 strani.