Gospa in policaj - ali prozen obračun s slovensko žalostjo, BE 160S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Gospa in policaj - ali prozen obračun s slovensko žalostjo

BE 160S

Gospa in policaj - ali prozen obračun s slovensko žalostjo
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  1,50 € (10%)

 • Spletna cena:

  13,50 €

 • ISBN:

  9789612420987

 • Avtor:

  Jože Snoj

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V romanu Snoj literaturo znova utemeljuje kot nujno afirmacijo spomina, temeljno bivanjsko držo človeka, ki ga edina rešuje pred nevarnostjo pozabe biti in ostati človek. In v njem se z enako silovito strastjo kot v prejšnjih delih dotakne mračnih dni slovenske bratomorne vojne.Zato roman Gospa in policaj - kakor pač sleherni posameznik na horizontu družbenega - neobvladljivo razpada v dva dela.

A obenem je zgodba ostarele ženske, ki ji pisatelj tokrat prepušča svojo romaneskno pripoved, sveža in svetla. Z njo Snojeva, nekdaj težka kamen govorica začenja odzvanjati tudi v blagih tonih ljubezni, kot vprašanje čutnega in čutečega odpiranja jaza temu, ki sobiva z nami. In z njo Jože Snoj nakazuje, da tudi sam poskuša nagovoriti druge in drugačne bralce oziroma bralke.

»Snojev prozni spopad s preteklostjo je predvsem jezikovno produktiven in kompozicijsko premišljen, v posameznih izpeljavah pa ostaja na sledi osvetljevanja, ki sta ga najprej pionirski val literature, potem pa še zgodovina, že opravila.« (Matej Bogataj, Radio Slovenija 1)

»Snojev tako imenovani obračun s slovensko žalostjo je nedvomno izreden roman.« (Mare Cestnik, Ampak)

Trda vezava, 13,5x20,5 cm, 403 strani.