Količina:

0


Znesek:

0,00

Gospa in policaj - ali prozen obračun s slovensko žalostjo

BE 160S

Gospa in policaj - ali prozen obračun s slovensko žalostjo
  • Redna cena:

    15,00 €

  • Popust:

    0,75 € (5%)

  • Spletna cena:

    14,25 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V romanu Snoj literaturo znova utemeljuje kot nujno afirmacijo spomina, temeljno bivanjsko držo človeka, ki ga edina rešuje pred nevarnostjo pozabe biti in ostati človek. In v njem se z enako silovito strastjo kot v prejšnjih delih dotakne mračnih dni slovenske bratomorne vojne.Zato roman Gospa in policaj - kakor pač sleherni posameznik na horizontu družbenega - neobvladljivo razpada v dva dela.

A obenem je zgodba ostarele ženske, ki ji pisatelj tokrat prepušča svojo romaneskno pripoved, sveža in svetla. Z njo Snojeva, nekdaj težka kamen govorica začenja odzvanjati tudi v blagih tonih ljubezni, kot vprašanje čutnega in čutečega odpiranja jaza temu, ki sobiva z nami. In z njo Jože Snoj nakazuje, da tudi sam poskuša nagovoriti druge in drugačne bralce oziroma bralke.

»Snojev prozni spopad s preteklostjo je predvsem jezikovno produktiven in kompozicijsko premišljen, v posameznih izpeljavah pa ostaja na sledi osvetljevanja, ki sta ga najprej pionirski val literature, potem pa še zgodovina, že opravila.« (Matej Bogataj, Radio Slovenija 1)

»Snojev tako imenovani obračun s slovensko žalostjo je nedvomno izreden roman.« (Mare Cestnik, Ampak)

Trda vezava, 13,5x20,5 cm, 403 strani.