Morje mladosti (kratke zgodbe), BE 170S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Morje mladosti (kratke zgodbe)

BE 170S

Morje mladosti (kratke zgodbe)
 • Redna cena:

  10,00 €

 • Popust:

  1,00 € (10%)

 • Spletna cena:

  9,00 €

 • ISBN:

  9789612421229

 • Avtor:

  Andrej Platonov

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Drago Bajt

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Povesti Temelj in Morje mladosti se vežeta na poglavitno idejo Platonova, "žarptico socializma", ki jo je razvijal v svojih romanih, pomenita pa vrh tretjega obdobja pisateljevega ustvarjanja.

V obeh gre za izgradnjo sveta, ki naj bi počlovečil človeka, zlasti človeka proletarskih množic in človeka v podobi otroških sirot, in tako udejanjil "komunizem življenja". Tega naj bi junaki dosegli z zgraditvijo velikanske hiše, nakakšnega doma za vse proletarce sveta. Načrt spodleti zaradi nepremagljivih protislovij "dialektičnega materializma", ki onemogočajo srečo in svobodo vseh; človek še ni dorasel svoji zgodovinski nalogi, da bi premagal naravo in uresničil raj na zemlji.

Dom prihodnosti, v katerem bi živeli predvsem otroci brez staršev, ki se bojo spominjali svojih prednikov, ni mogoč.

»Tisto, kar lahko pritegne tudi današnjega bralca, je avtorjev odnos do človeka in do njegove vere ne samo v smiselnost ne le lastnega življenja, temveč v pripovednost vsakega trenutka.« (Neža Zajc, Radio Slovenija 1)

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 265 strani.