Količina:

0


Znesek:

0,00

David Wieser

BE 171S

David Wieser
  • Redna cena:

    12,00 €

  • Popust:

    0,60 € (5%)

  • Spletna cena:

    11,40 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V puščobnih petdesetih letih se v ladjedelniškem Gdansku skrivnostno pojavi in še skrivnostneje izgine, dobesedno zabriše vsako sled za seboj, na videz slaboten in neopazen židovski fantič, potem ko si je v skupinici vrstnikov izboril vodilno vlogo, saj je po njegovi zaslugi njighovo mladost ožarila čarovnija, opojna, hojo po robu prepada izzivajoča skrivnost.

Kdo je David Wieser, deček z neverjetnimi sposobnostmi in darovi in kam je izginil? Odgovora ni, ostaja samo skrivnost. Zaman so vsi klici po spoznanju, in kdor ne neha iskati, se zaletava ob gluhi zid molka.

Roman David Weiser je ob svojem izidu leta 1987 odprl čisto novo poglavje sodobne poljske proze in sprožil ustvarjalni val, ki traja še danes.

»Roman David Weiser velja - kot še nekaj drugih del, katerih nastanek je sprožil - za t.i. iniciacijski roman; prepleten je z žanrom detektivke in slogom metafizičnega realizma, govori o otroštvu v petdesetih letih prejšnjega stoltja v Gdansku, v ospredje pa postavlja nikoli razrešeno skrivnost izginotja judovskega dečka Davida.« (Ženja Leiler, Delo)

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 285 strani.