Tako rekoč, BE 178S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Tako rekoč

BE 178S

Tako rekoč
 • Redna cena:

  12,00 €

 • Popust:

  0,60 € (5%)

 • Spletna cena:

  11,40 €

 • ISBN:

  9789612421373

 • Avtor:

  Milan Jesih

 • Založba:

  Štidentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Formalno gledano Jesihova najnovejša pesniška zbirka Tako rekoč ostaja pri jambskem verzu, pesmi nadaljujejo značilne Jesihove teme, le da se v njih večkrat postavljajo - in sesipajo - poudarjeni fiktivni svetovi, ob literaturi slikarstvo, teater in film.

Avtor sicer priznava, da je pišoča zavest nujno središče poezije, katerega sredobežnosti se sicer ni mogoče odtegniti, vendar dlje kot potuje od sebe, večji teritorij lahko zajame; tako je, nekoliko tudi zavestno, v večini pesmi ukinil prvo osebo, kdaj pa kdaj je sestopil tudi v območje realnih medčloveških razmerij.

»Zvestoba zunanjeformalni urejenosti pesmi je ves čas ustvarjalno-inovativna in se nikdar (pri Jesihu pa res ne) ne sprevrže v klišejsko fabriciranje.« (Jure Jakob, Večer)

Trda vezava, 21,0 x 14,0 cm, 71 strani.