Količina:

0


Znesek:

0,00

Na strmini

BE 214S

Na strmini
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dogajanje romana Na strmini je omejeno na binkoštni konec tedna in na teraso hotela Bellavista oz. Bellevue v Tessinu. Odvetnik Thomas Clarin na terasi prisede k Thomasu Loosu, sarkastičnemu klasičnemu filologu. Iz bežnega in naključnega srečanja tujcev se razvije parabola o življenju in smrti, ljubezni in zvestobi.

Globoko v noč razpravljata o vsakdanu in njegovih banalnostih, vse bolj pa si pripovedujeta tudi intimnosti in svoje ljubezenske zgodbe. Zdi se, da si moška ne bi mogla biti bolj tuja: Loos je zaprt vase, pasiven in melanholičen, Clarin je nastopač in človek akcije. Romanu dajejo dinamiko skrivnostne okoliščine smrti Loosove žene, slog pa je poln zakritega humorja in (samo)ironije. Nazadnje se izkaže, da oba tujca povezuje več, kot bi bilo prvi hip mogoče slutiti. In stvari začnejo nezadržno drseti navzdol po strmini ...

"Werner operira z izmojstreno pisavo in podaja poante natančno; v ozadju romaneskne tvarine je očiten analitični um, ki je sedel za pisalni stroj izvrstno pripravljen ter v dobri kondiciji." (Anja Golob, Airbeletrina)

Avtor spremne besede je Slavo Šerc.

Trda vezava, 14,0 x 21,0 mm, 163 strani.