Skrivnosti na poti, BE 262S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Skrivnosti na poti

BE 262S

Skrivnosti na poti
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • Avtor:

  Tomas Tranströmer

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Mita Gustinčič Pahor

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V času razmaha kapitalizma, histerizacije javnih in instrumentalizacije medijskih prostorov je Tomas Tranströmer nekdo, ki stoji nasproti hrupu časa. Njegov ubran a obenem nadvse dostopen jezik slehernika vztraja na preciznosti nevidnega, osvetljuje ključne vezi med drobci resničnosti, ki ne bodo nikoli polnile naslovnic časopisov. Njegovih malo več kot dvesto pesmi – tudi tiste najbolj neposredno politične – nas opominja, da smo narejeni iz snovi, ki je snov naših vsakdanjih resničnosti v kompleksnih povezavah. To je poezija, ki prelisiči minevanje z elegantno diskretnostjo in tihotnim glasom modreca. Ne izhaja iz določene točke, rane, gube, preloma, marveč meri na totalnost onstran točkovnega, na premene prostora v času, na poezijo prepleta različnih sfer, na trajanje in pogoje trajanja, na tribut, ki ga trajanje zahteva od nas, bralcev, pajdašev in pričevalcev teh pesemskih mojstrovin. S tem pa Tranströmerjeve pesmi postajajo tisto največ. Niso več namenjene zgolj užitku prisluškovalcev za vrati, marveč zaklenjenim vratom v zidovih v nas samih, kot v prelepi pesmi Vermeer: »Jasno nebo se je nagnilo k zidu. / Je kot molitev k praznini. / In praznina obrne svoje obličje k nam / in zašepeta: / “Nisem prazna, odprta sem.”«

Mehka vezava, 14,5 x 21,4 cm, 379 strani.

Tomas Tranströmer (1931) je najbolj prevajan in cenjen švedski pesnik, ki se je z navidez sicer skromnim opusom, ki šteje le nekaj knjig, uspel priključiti tisti peščici, ki potuje v večnost, kot mož skromnega izraza in globoke sugestivnosti, od leta 2011 dalje pa tudi kot Nobelov nagrajenec za književnost.