Količina:

0


Znesek:

0,00

Dnevnik 1912-1914

BE 263S

Dnevnik 1912-1914
  • Redna cena:

    29,00 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,55 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 27,55 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kafkovi Dnevniki so bili desetletja dostopni v obliki, kot jih je (podobno kot njegove romane in sploh večji del literarne zapuščine) uredil in izdal njegov tesni prijatelj in nekakšen mentor Max Brod.

Šele pred dvema desetletjema je nastala kritična izdaja po rokopisu, in ta vsebuje tudi nekatera spotakljiva mesta, ki jih je Brod izpustil. Ta mesta na novo osvetljujejo Kafkov odnos do erotike, a vsaj za poznavalce ne spreminjajo radikalno podobe enega največjih pisateljev zahodne kulture. Dnevniki še posebej jasno razkrivajo, kako zelo sta bila pri Kafku prepletena literatura in življenje, oder in zakulisje, in kako je glavni junak njegovih zagonetnih pripovedi pravzaprav vselej avtor sam.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 253 strani.

O AVTORJU:
Franz Kafka (1883-1924) velja za enega najbolj priljubljenih in provokativnih klasikov svetovne književnosti. Po njegovih delih so snemali filme režiserji svetovnega formata, kot npr. Orson Wells, njegove like pa so v filmih upodabljali Anthony Hopkins, Romy Schneider in drugi. Postal je literarna legenda, čeprav je za časa življenja objavil le manjši del svojega opusa. Cenijo ga bralci po vsem svetu, sedaj pa v celoviti in izčrpni zbirki končno prihaja tudi med slovenske literarne sladokusce. Zbirka, ki bo štiri leta izhajala znotraj Beletrine, obsega enajst knjig; večinoma gre za prvič objavljene ali nove prevode, ki nas bodo popeljali skozi vse plasti Kafkovega dela in življenja.