Količina:

0


Znesek:

0,00

Nacistična literatura v Amerikah

BE 279S

Nacistična literatura v Amerikah
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nacistična literatura v Amerikah (izšla leta 1996), je na prvi pogled enciklopedija desničarskih fiktivnih pesnikov in romanopiscev iz obdobja 1894 do 2021. Z literarnega stališča gre za humorno in kritično prozo čilskega pisatelja Roberta Bolaňa, ki se v svojih delih ukvarja z metaforičnim iskanjem literarnega avtorja in literarnimi postopki.

V to literarno raziskovanje Bolaňo vpleta trenutke iz zgodovine fašizma, ki pa smo mu (vedno znova) priča v našem vsakdanjiku: »Do konca svojih dni je zaničeval Jude in homoseksualce, pred smrtjo pa je začel postopoma sprejemati temnopolte.« V tem literarnem kompendiju odmeva tudi spomin na zloglasno organizacijo Eichmannovega transporta ljudi v smrt.

V Nacistični literaturi lahko odkrijemo satiro levičarskih pisateljev, pod katero se skriva prijateljska empatija z vsemi temi čudaškimi življenjskimi stili, začinjena s suhim humorjem: »Umrl je zaradi pljučne atrofije. Njegovo delo, razpršeno po revijah, obsega več kot petdeset kratkih zgodb in pesem v sedemdesetih verzih, posvečeno podlasici.«

Trda vezava, 15 x 21 cm, 206 strani.