Nacistična literatura v Amerikah, BE 279S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Nacistična literatura v Amerikah

BE 279S

Nacistična literatura v Amerikah
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • ISBN:

  9789612423391

 • Avtor:

  Roberto Bolano

 • Založba:

  Beletrina

 • Prevajalec:

  Irena Levičar

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nacistična literatura v Amerikah (izšla leta 1996), je na prvi pogled enciklopedija desničarskih fiktivnih pesnikov in romanopiscev iz obdobja 1894 do 2021. Z literarnega stališča gre za humorno in kritično prozo čilskega pisatelja Roberta Bolaňa, ki se v svojih delih ukvarja z metaforičnim iskanjem literarnega avtorja in literarnimi postopki.

V to literarno raziskovanje Bolaňo vpleta trenutke iz zgodovine fašizma, ki pa smo mu (vedno znova) priča v našem vsakdanjiku: »Do konca svojih dni je zaničeval Jude in homoseksualce, pred smrtjo pa je začel postopoma sprejemati temnopolte.« V tem literarnem kompendiju odmeva tudi spomin na zloglasno organizacijo Eichmannovega transporta ljudi v smrt.

V Nacistični literaturi lahko odkrijemo satiro levičarskih pisateljev, pod katero se skriva prijateljska empatija z vsemi temi čudaškimi življenjskimi stili, začinjena s suhim humorjem: »Umrl je zaradi pljučne atrofije. Njegovo delo, razpršeno po revijah, obsega več kot petdeset kratkih zgodb in pesem v sedemdesetih verzih, posvečeno podlasici.«

Trda vezava, 15 x 21 cm, 206 strani.