Nacistična literatura v Amerikah, BE 279S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Nacistična literatura v Amerikah

BE 279S

Nacistična literatura v Amerikah
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • ISBN:

  9789612423391

 • Avtor:

  Roberto Bolano

 • Založba:

  Beletrina

 • Prevajalec:

  Irena Levičar

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nacistična literatura v Amerikah (izšla leta 1996), je na prvi pogled enciklopedija desničarskih fiktivnih pesnikov in romanopiscev iz obdobja 1894 do 2021. Z literarnega stališča gre za humorno in kritično prozo čilskega pisatelja Roberta Bolaňa, ki se v svojih delih ukvarja z metaforičnim iskanjem literarnega avtorja in literarnimi postopki.

V to literarno raziskovanje Bolaňo vpleta trenutke iz zgodovine fašizma, ki pa smo mu (vedno znova) priča v našem vsakdanjiku: »Do konca svojih dni je zaničeval Jude in homoseksualce, pred smrtjo pa je začel postopoma sprejemati temnopolte.« V tem literarnem kompendiju odmeva tudi spomin na zloglasno organizacijo Eichmannovega transporta ljudi v smrt.

V Nacistični literaturi lahko odkrijemo satiro levičarskih pisateljev, pod katero se skriva prijateljska empatija z vsemi temi čudaškimi življenjskimi stili, začinjena s suhim humorjem: »Umrl je zaradi pljučne atrofije. Njegovo delo, razpršeno po revijah, obsega več kot petdeset kratkih zgodb in pesem v sedemdesetih verzih, posvečeno podlasici.«

Trda vezava, 15 x 21 cm, 206 strani.