Morje modro moje, BE 326S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Morje modro moje

BE 326S

Morje modro moje
 • Redna cena:

  23,00 €

 • Popust:

  1,15 € (5%)

 • Spletna cena:

  21,85 €

 • Avtor:

  Ilma Rakusa

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Amalija Maček, Breda Rajar

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Mehr Meer/Morje modro moje iz leta 2009 je iskrivo iskrena zbirka žanrsko raznovrstnih avtobiografskih zapisov, ki je hkrati portret nekega obdobja in območja. To je transcendentalen, vendar še kako senzualen prikaz razgibanega življenja, ki v vsem odkriva poetiko. Avtoričin spomin se podaja na potovanje, ki iz preteklika naredi sedanjik. Ker »potovanja bolijo«, se Ilma Rakusa razgalja in eksemplarično odstira vsakogaršnje »hrepenenje po hrepenenju«. Za to delo je leta 2009 prejela najvišjo švicarsko književno priznanje, knjigo pa prevajajo v številne jezike. Ilma Rakusa obvlada slovenski jezik in je prijazno in požrtvovalno sodelovala pri prevodu zahtevnega dela, ki je s svojimi poetičnimi slogovnimi postopki in širino splošnega znanja nekakšna »lirična enciklopedija«.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 309 strani.

(1946) se je rodila madžarski materi in slovenskemu očetu na Slovaškem, otroštvo pa je preživela med Budimpešto, Ljubljano in Trstom. Med letoma 1965 in 1971 je študirala slovanske jezike s književnostjo in romanske jezike s književnostjo v Zürichu, Parizu in Sankt Peterburgu. Od leta 1977 predava na Univerzi v Zürichu. Je pisateljica, prevajalka in novinarka (piše tudi za Neue Züricher Zeitung, Die Zeit itn.). Živi v Zürichu. Izdala je številne pesniške zbirke in zbirke kratkih zgodb. Njena zbirka Steppe v prevodu Solveiga Emersona je na voljo tudi v angleškem prevodu (Burning Deck, Providence, 1997). Ilma Rakusa prevaja iz francoščine, srbohrvaščine in madžarščine.