To (pesniška zbirka), BES - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

To (pesniška zbirka)

BES

To (pesniška zbirka)
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • Avtor:

  Inger Christensen

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Sara Grbović

 • Datum izida:

  13.06.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na videz lakonični naslov pesniške zbirke To skriva v sebi prav vse, razumevanje in nerazumevanje sveta ter nas samih. Kljub širokemu diapazonu, ali pa prav zaradi njega, se je Christensenova zbirke lotila s kirurško natančnostjo. Knjiga ima zelo trdno zgradbo, sestavljena je iz treh delov, in sicer »Prologosa«, »Logosa« in »Epilogosa«. To je ujeto v besedah, ki jih uporabljamo, in se rodi iz niča: »Prologos« se nanaša na čas ali fazo pred besedo, pred zavestjo, in osvetljuje ozadje; »Logos« predstavlja ustvarjalni trenutek, ko besedo postavimo na sceno, jo udejanjimo in jo umestimo v razmerje z drugimi besedami. Od tod nadaljnja razdelitev »Logosa« na »Oder«, »Dejanje« in »Besedilo«, ki se vsak naprej deli na osem pododdelkov ali razmerij, vsako s po osmimi pesmimi. Po »Logosu«, po vsem, kar je bilo izrečeno, pride na vrsto še »Epilogos«, ki predstavlja območje onkraj besed. Vsi ekscentrični, čarobni in erotični poskusi se na koncu vrnejo na mesto, kjer se je vse začelo, kjer je, kjer bo in kjer bi bilo. Vrnejo se v to.

Trda vezava, 14,5 x 21 cm, 281 strani.