Zgodbe, ki to niso, BE - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodbe, ki to niso

BE

Zgodbe, ki to niso
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Robert Musil

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Ana Jasmina Oseban, Stana Anzelj, Štefan Vevar

 • Datum izida:

  03.08.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dela Roberta Musila slovenskim bralcem še niso dostopna v celoti, na knjižnem trgu pa so prisotna le v manjši meri. Pričujoča zbirka skuša zapolniti to vrzel in v novem prevodu podaja predvsem krajša besedila velikega avstrijskega romanopisca. Večji del zgodb iz te knjige je bil izbran iz časopisov in revij, v katerih je Musil objavljal med letoma 1902 in 1933.

Naslov knjige Zgodbe, ki to niso, izhaja iz zbirke, ki jo je Musil sam objavil leta 1935 v Zürichu pod naslovom Zapuščina za časa življenja, oznaka pa se nanaša predvsem na pripovedni postopek: Musil tu veliko pripoved razdrobi v jezikovno dovršene miniature, posamične observacije, ki vzbujajo vtis fotografskih študij. Pred nami so mojstrsko izpisane pripovedi o zločinih in strasteh, pa tudi o povsem vsakdanjih prigodah, tudi iz sveta živali, ki se nemalokrat vedejo bolj človeško od ljudi. Knjigo zaokrožujejo pripovedni fragmenti in aforizmi iz pisateljeve zapuščine.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 219 strani.