Material* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Material*

Material*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Andrej Brvar

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  06.05.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pesniška zbirka Material v kalejdoskopsko mešanico podob, občutij, zgodb in ironičnih komentarjev povezuje skrivnostno podobo sveta, ki se nudi pesnikovemu vzradoščenemu, a tudi z leti izmodrelemu pogledu. Če avtor na eni strani ostaja zvest svoji ekstatični, erotično odprti drži dionizičnega uživalca zemeljskih sadov, se na drugi strani čedalje bolj zamolklo oglaša odmev Orfejeve razločenosti od Evridike - neukinljiva, a edina plodovita razdalja med pesniško besedo in njenim predmetom. Hipni opoj ljubečega telesa se podaljša v senco minevajočega časa, v nedrih življenja pa zazeva praznina slovesa, odsotnosti, izgona. Z minljivostjo vsega človeškega sprijaznjeni pesnik se zazre v temno zenico najvišjega dne in s hudomušnim, "hvaležnosti polnim nasmehom" vzame nase svojo orfejsko poklicanost in usodo - bralca pa povabi, naj stopi na ta mimobežni vlak pesniških utrinkov, kjerkoli se mu zahoče, in naj z njega kadarkoli tudi sestopi.

Trda vezava, 14,5 x 21 cm, 172 strani.