Ura resnice - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ura resnice

Ura resnice
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Milan Kleč

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  06.05.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ura resnice je satirična podoba slovenskih literarnih in likovnih krogov,pa tudi kulturne politike, kakor jo doživljajo in kakor morajo v duhu njenih imenitnih določil ravnati svoje bitje in žitje samostojni kulturni delavci v Sloveniji na prelomu tisočletja. Ker pa je, kot vedno, Klečevo pripovedovanje prvoosebno, je hkrati prav nič prizanesljiva slika pisatelja samega.

Ne glede na to, kako odkritosrčno razlaga pisatelj svoje bohemske pustolovščine, pri čemer se njegova pota prepletajo s potnimi mnogih znanih osebnosti, in ne glede na to, kako neusmiljeno riše svoje in njihove značajske poteze, je razorožujoč njegov humor in - nomen est omen - milina, globoko zasidrana v nenehnem iskanju etičnega temelja vsakršnega delovanja in nehanja. Satirično ost knjige brusijo karikature Marka Derganca v najboljši tradiciji ostrega očesa in duha Hinka Smrekarja.

Trda vezava, 14,5 x 21 cm, 198 strani.