Vem, da sem bil v Ljubstavi*, PESMI IN PRIČEVANJA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Vem, da sem bil v Ljubstavi*

PESMI IN PRIČEVANJA

Vem, da sem bil v Ljubstavi*
 • Redna cena:

  27,00 €

 • Popust:

  1,35 € (5%)

 • Spletna cena:

  25,65 €

 • Avtor:

  France Forstnerič

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  21.06.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vem, da sem bil Ljubstavi prinaša najboljše iz poezije in za pokušino tudi iz proze Franceta Forstneriča v kritičnem izboru marijana Krambergerja. Pred bralcem se izriše ustvarjalni lok pesnika in pronicljivega premišljevalca, ki mu življenje ni prizanašalo. Knjiga želi biti obenem tudi hommage preživelih članov »mariborske peterice«, Andreja Brvarja, Draga Jančarja, Toneta Partljiča in Marijana Krambergerja, pokojnemu neformalnemu ustanovitelju te združbe. Forstneričeva ustvarjalnost je tako vpeta v konkretni (zgodovinski) čas, njegova osebna pot pa je skozi preplet zapisov prijateljvev in lastnih spominskih skic v nikoli dokončanem odstiranju – »kakor Himalaja ali ocean: zelo nadut in naiven mora biti, kdor verjame, da ga bo zaobjel s pogledom«. Ali pa s knjigo, bi lahko dodali, ki pa ima vendarle to prednost, da v prostore minulega vstopa s spoštljivostjo trdnih prijateljstev in skozi raznotera vrata umetnosti.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 267 strani.