Lahkoda*, Beletrina - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Lahkoda*

Beletrina

Lahkoda*
 • Redna cena:

  19,00 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,05 €

 • Avtor:

  Milan Jesih

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  25.12.2013

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lahkoda: med lahkoto in lakoto, ta lapidarni, enigmatični, s spregavim umom prepognjeni morebiti. Četudi: Milan Jesih je en sam, in pika. Identificiran po prvem verzu katerekoli od njegovih pesmi. A kljub vsemu in v posmeh pravkar zapisanemu se iz zbirke v zbirko vzpostavlja neka edinstvena metamorfozičnost znotraj avtopoetike. Po reintronizaciji kralja soneta, po jambiziranju slovenskega verza, po takorekočnostih in imaginaciji stotih mest - Lahkoda, morebiti, mogoče, nemara, čemune...Izpisovanje koprenaste meje med resničnim in izsanjanim je v teh pesmih morebiti bolj trdno, bolj pričujoče kot kdaj prej v Jesihovi poeziji. Piruete misli in glasu ne odplaknejo ontologije snovnega in nesnovnega, prej nasprotno, naredijo jo za tisto, kar je in ni oziroma kar je, ker je zgolj morebiti. Lepše povedano: Lahkoda.

Trda vezava s ščitnimovtkom, 14,5 x 21,5 cm, 121 strani.