Oddaljena zvezda*, Beletrina - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Oddaljena zvezda*

Beletrina

Oddaljena zvezda*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Roberto Bolano

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Veronika Rot

 • Datum izida:

  25.12.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pripovedovalec Arturo B. je prvič srečal tistega mladega moškega leta 1971 ali 1972, ko je bil predsednik Čila še Allende. Takrat se je ta moški predstavljal kot Ruiz - Tagle, odmaknjeno in oprezno kot maček se je pojavljal na literarnih delavnicah univerze, zapeljeval ženske, pri moških pa vzbujal nedoločljivo nezaupanje. Arturo ga je ponovno videl po državnem udaru, ko je v letalu iz druge svetovne vojne z izpušnim plinom na nebo izrisoval verze iz Biblije. Tedaj še ni vedel, da sta Ruiz - Tagle, pesniški vajenec, in pilot Carlos Wieder ista oseba, pa tudi predstavljal si ni, da je ta nenavadni poet kriv za izginotje sester Garmendia in drugih mladih, obetavnih in zapeljanih pesnic iz njegove izgubljene generacije.

Pripovedovalec vodi bralca po neubežni poti zgodovine, ki se razceplja v neštete smeri, po mitologijah in literaturah našega časa, ter odstira lik moškega z več imeni, sleparja, dandija groze in barbarskega umetnika, čigar umetniški projekti so privedli do usodnih, včasih celo smrtnih posledic.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21,5 cm, 143 strani.