Neobstoječi vitez*, Beletrina - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Neobstoječi vitez*

Beletrina

Neobstoječi vitez*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  2,40 € (10%)

 • Spletna cena:

  21,60 €

 • Avtor:

  Italo Calvino

 • Založba:

  Beletrina

 • Prevajalec:

  Vera Troha

 • Datum izida:

  25.03.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Agilulfo, paladin kralja Velikega, je častivreden in plemenit vitez, osebnost trdne volje in visokih idealov, brezkompromisen in dosleden; njegova edina napaka je - da ne obstaja. V zloščenem, snežno belem viteškem oklepu je praznina, ničesar ni, razen vestnega izpolnjevanja protokolarnih dolžnosti. Njegov sluga Grudulu po drugi strani obstaja, a je brez zavesti o tem, njegova identiteta je zraščena z vsem, kar vidi, občuti in doživi zunaj sebe. Potem so tu še mladi Rambaldo, ki se dokazuje z dejanji, Torismondo, ki sledi višjim etičnim načelom, in lepa Bradamante, ki v izkušnjo vojne pripelje še drugo veliko temo življenja in literature, ljubezen. Zgodba, ki skozi mrežo medbesedilnega citiranja in z neposnemljivo duhovitostjo relativizira različne načine bivanja v svetu, je postavljena v umišljen srednji vek, a zato ni nič manj blizu stvarnosti sodobnega človeka.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21 cm, 125 strani.