Količina:

0


Znesek:

0,00

V pobožen spomin* (1. del trilogije Labirint sveta)

Beletrina

V pobožen spomin* (1. del trilogije Labirint sveta)
  • Redna cena:

    26,00 €

  • Popust:

    1,30 € (5%)

  • Spletna cena:

    24,70 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman V pobožen spomin je prvi del trilogije Labirint sveta, ki jo dopolnjujeta že prevedeni osrednji del Severni arhivi in roman In zdaj? Večnost. Kot celota je delo biografsko raziskovanje izvora in življenja družine Marguerite Yourcenar.

Pričujoči roman povzema dogodke, ki obkrožajo rojstvo pisateljice, potem pa nas popelje stoletja v preteklost, k srečanju s predniki njene matere: vojaki, esejisti, idealisti, junakinjami, celo ambasadorjem. Sledenje sorodstveni liniji hkrati predstavlja okno, skozi katero se izrisuje zgodovina spreminjajoče Evrope. Čeprav redko imenovana, je Marguerite Yourcenar prisotna v nazamenljivem, mestoma ironičnem, vsekakor pa nikoli sentimentalnem glasu. Roman V pobožen spomin je žlahtna mojstrovina, ki prefinjeno prepleta dejstva zgodovine in literarno imaginacijo.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21 cm, 335 strani.

O AVTORICI:

Marguerite Yourcenar se je rodila l. 1903 v Bruslju kot hči belgijske matere in francoskega očeta. Čeprav se ni priključila nobeni literarni smeri svoje dobe, so jo že za življenja uvrščali med moderne klasike. Leta 1980 je bila kot prva ženska izvoljena v Francosko akademijo. Svetovno slavo je dosegla z zgodovinskima romanoma Hadrijanovi spomini (1951) in Opus nigrum (1968). V njeni zapuščini najdemo poleg pripovedne proze, poezije in dramatike tudi filozofske in literarnozgodovinske eseje.