Količina:

0


Znesek:

0,00

Vojna in terpentin, Fabula 2015

Beletrina FABULA 2015

Vojna in terpentin, Fabula 2015
  • Redna cena:

    9,90 €

  • Popust:

    0,49 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,40 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 9,40 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Vojna in terpentin je izšel ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne in takoj vzbudil veliko mednarodno zanimanje. Zgodba nas popelje skozi avtorjevo odkrivanje življenja svojega pokojnega deda ob branju spominov, ki jih je ta pri sedemdesetih zapisal v dva zvezka in ju podaril svojemu vnuku. V teh zapisih odlikovani vojak in slikar Urbain Mertien obuja spomine na svoje otroštvo ter življenje v času prve svetovne vojne.

Avtor z odkrivanjem teh zapisov predstavi njegovo težko življenje - otroštvo v Gentu, mladostno delo v železarni, vpoklic v vojsko in težko vojaško življenje na fronti, njegovo neizpolnjeno pravo ljubezen ter slikarsko obarvana stara leta - življenje med vojno in terpentinom, ob tem pa se Hertmansu razkrivajo tudi skrivnosti dedovih slik.

Stefan Hertmans je flamski pisatelj, pesnik, esejist, dramatik, univerzitetni predavatelj mednarodnega kalibra in stalni gost mednarodnih odrov. Že za svoj prvi roman Vesolje je prejel nagrado za najboljši prvenec, sledile pa so še številne druge najpomembnejše nagrade za vsako vejo njegovega ustvarjanja.

Mehka vezava, 11 x 18 cm, 387 strani.