Količina:

0


Znesek:

0,00

Agencija

Beletrina

Agencija
  • Redna cena:

    26,00 €

  • Popust:

    1,30 € (5%)

  • Spletna cena:

    24,70 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Agencija je postavljen v obdobje krize in protestov v letu 2012, v čas rastoče brezposelnosti in naraščajočega obupa. Zgodba romana se gradi skozi sedem pripovednih glasov, sedem enakovrednih likov zaposlenih v agenciji, ki se ukvarja s prodajo življenjskih zavarovanj.

Usode in značaji pripovedovalcev so tako kot ozadja, ki so jih pripeljala v zavarovalno agencijo, zelo različni, vsak od njih pa zavzema svoje stališče in ima svojevrsten pogled na trenutne družbene razmere. Ko sedem junakov vstopa v domove svojih strank, spoznavajo katastrofalne razsežnosti in bedo krize v Sloveniji. Ta se literarnih likov dotakne, ne glede na to, da sami sodijo med tiste, ki jim gre trenutno razmeroma dobro.

Izstopajoč in najbolj nenavaden lik v romanu je mlada ženska Muci, ki odločitev o svojem izvoru prepušča bralcu. Lahko bi bila bitje peklenskega ali nebeškega izvora, duh, mogoče pa le nekoliko nenavadna punca. Agencija je nedvomno družbenokritičen roman, s svojo večplastno zgodbo in prepletanjem pripovednih perspektiv pa tudi mnogo več kot zgolj angažirano literarno delo.

Trda vezava, 14,5 x 21,5 cm, 365 strani