Temna snov, Beletrina - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Temna snov

Beletrina

Temna snov
 • Redna cena:

  16,00 €

 • Popust:

  0,80 € (5%)

 • Spletna cena:

  15,20 €

 • ISBN:

  9789612423445

 • Avtor:

  Mojca Kumerdej

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  17.06.2017

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pred nami je ponatis zbirke Temna snov, ki je zorela počasi. Napisana je v preciznem, nadzorovanem jeziku, ki z ničimer ne izdaja, da bi bil iztrgan molku. V astronomiji je temna snov nevidna in prepoznavna le po učinku. Tako tudi Mojca Kumerdej v novi zbirki šokantnih vdorov v vsakdanjik ne prikazuje neposredno, temveč jih ubesedi v polifoniji avtentičnih glasov, ki so jih ti dogodki zaznamovali.

S psihološko pretanjenostjo odstira tanko mejo med osebno svobodo in različnimi poskusi sobivanja v družbi, ki ne prenese ne odstopanja ne kreativnosti ter poskuša človeka zreducirati na raven davčne številke, robota ali biološke snovi. Zopet je v središču telo, ki poskuša z erosom preseči thanatos in se vedno znova sooča s svojimi omejitvami in minljivostjo.

Predvsem pa je Mojca Kumerdej v slovensko prozo poleg analitične ostrine in sočnega, briljantnega jezika vnesla še vse preredko komponento: inteligenten humor.

"Pisateljica pritegne s sočnim besednim naborom in vsebinsko zgoščenostjo, predvsem pa s spretnim menjavanjem slogov, ki so po meri prikrojeni profilom pripovedovalcev ter vzdušju posameznih zgodb. Sandra Krkoč, Dnevnik Zgodbe Kumerdejeve zorijo počasi in pustijo velik pečat. Miirno jo lahko vključimo v družbo največjih domačih mojstric kratkih zgodb. Jure Preglau, Bukla Lepota knjige je najprej v tem, da inteligentno locira, osvetli temno snov človeškosti, a je obenem ne poskuša odstraniti." (Jela Krečič, Delo)

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21 cm, 165 strani.

O AVTORICI:

Mojca Kumerdej (1964) je pisateljica, filozofinja in publicistka, ki pronicljivo spremlja predvsem dogajanje v uprizoritvenih umetnostih in znanosti. Njene kratke zgodbe so uvrščene v številne domače in tuje antologije ter prevedene v trinajst jezikov. Za zgodbo Pod gladino je leta 2006 na Mednarodnem literarnem festivalu Vilenica prejela nagrado kristal Vilenice, leta 2017 pa nagrado Prešernovega sklada za roman Kronosova žetev.