Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Tuja lepota (fabula 2019)

Beletrina Fabula 2019

Tuja lepota (fabula 2019)
 • Cena:

  15,00 €

 • ISBN:

  9789612845070

 • Avtor:

  Tatjana Tolstoj

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  11.02.2019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zbirka esejev Tatjane Tolstoj je prvi slovenski izbor ene najboljših esejistk našega časa. V njej je zbranih deset esejev, ki so nastali v zadnjih tridesetih letih, od osemdesetih let do danes. Med njimi vsak na svoj način tematizira rusko resničnost – od politike do vsakdanjega življenja; dotikajo pa se tudi občutka tujosti, drugačnosti.

Eseji so slogovni in intelektualni presežki ter nujno branje za vse, ki bi se radi približali razumevanju Rusije (pa tudi življenja) – nekoč in danes.

Mehka vezava, 11 x 18 cm, 150 strani.

RECENZIJE:
»Čudovito živahno in popolno uglašeno … Tatjana Tolstoj svet vidi kot kompleksen sistem resničnega in neresničnega, ki ga naseljujejo vidna in nevidna bitja, polna prebliskov transcendence.« - The New York Times Book Review

»Verjetno najpomembnejša pisateljica sodobne Rusije, občutljiv in inteligenten kritik stanja v državi.« - Newsweek

»Pisanje Tatjane Tolstoj je tako dobro, da reže skozi površje direktno v človeško srce.« - Bookpage

O AVTORICI:
Tatjana Tolstoj (1951) je ruska pisateljica, esejistka in javna intelektualka. Dvanajst let je na ruski nacionalni televiziji vodila kultno pogovorno oddajo o kulturi in politiki Šola škandala. Velja za eno najbolj znanih pisateljic iz obdobja perestrojke ter postsovjetskega časa. V osemdesetih in devetdesetih letih je živela v ZDA, kjer je poučevala na različnih univerzah. Še danes je povezana z ameriškim intelektualnim prostorom, redno piše za New Yorker in New York Review of Books. Lani je v ZDA izšla njena zbirka kratke proze in esejistike z naslovom Eterični svetovi, ki je bila nominirana za National Book Award v kategoriji najboljše prevodne literature.