Količina:

0


Znesek:

0,00

Obraz sežganega: Izbor iz literarnih del

Beletrina

Obraz sežganega: Izbor iz literarnih del
  • Redna cena:

    34,00 €

  • Popust:

    1,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    32,30 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Obraz sežganega Vitomila Zupana je knjiga, ki bo v prerezu izjemnih dogodkov Zupanovih avtobiografskih literarnih del rekonstruirala tok avtorjevega življenja. Namenjena je bralcem, ki šele vstopajo v svet Zupanove proze, kot tudi vsem tistim, ki so z njegovim literarnim ustvarjanjem že dobro seznanjeni, saj iz posameznih odlomkov njegove literature izrisuje svojevrsten dramaturški lok. Izbor odlomkov, pretežno iz del Levitan, Menuet za kitaro in Komedija človeškega tkiva, ter obsežno spremno študijo je pripravil Aleksander Zorn.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 13,5 x 20,5 cm, 956 strani.

RECENZIJE:

»Marsikdo bi rekel: če ne bi imeli Vitomila Zupana, bi si ga morali izmisliti! V resnici je ravno nasprotno: če ga ne bi imeli, si ga ne bi mogli izmisliti. Moral je biti.« -(Mladina).

»Nikogar drugega ni, ki bi tako kot on vznemirjal predvojno meščansko in povojno ›komunistično‹ Ljubljano, ki bi s svojo pojavo in zlasti dejanji poosebljal demonskega posameznika, kakršnega je slovenska kulturna srenja dotlej poznala samo iz literature.« -(Delo o Vitomilu Zupanu).

O AVTORJU:

Vitomil Zupan (1914 – 1987, Ljubljana) je bil pisatelj, pesnik, dramatik in esejist. V njegovem širokem in raznovrstnem romanesknem opusu izstopajo dela z avtobiografsko noto: Menuet za kitaro, Levitan, Igra s hudičevim repom in Komedija človeškega tkiva. Za svoje delo je prejel Župančičevo in Prešernovo nagrado.