Količina:

0


Znesek:

0,00

Dohojene stopinje: pogovori o življenju in ustvarjanju

Beletrina

Dohojene stopinje: pogovori o življenju in ustvarjanju
  • Redna cena:

    29,00 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,55 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pibernik, odličen poznavalec slovenske emigracije in vojno-povojnega časa, v knjigi razpira življenje starejšega Simčiča, ki odgovarja živo in natančno, kot bi se dogodki vršili pred nami. Odpirajo se stare rane, nekatere že dobro zaceljene in prečiščene, druge žive in skeleče: »Da so tudi komunisti točno vedeli, kaj so domobranci v resnici, pove tudi to, da so po koncu vojne s tako nujo zahtevali vrnitev domobrancev iz nemških taborišč in jih umorili. Niso jih pobili samo kot bivše sovražnike, torej zgolj iz maščevalnosti, ampak predvsem kot morebitne bodoče nasprotnike.« Iz Maribora potujemo v medvojno Ljubljano, Celovec, Trst, Rim, v Argentino in nazaj v Ljubljano, medtem pa listamo Simčičevo ustvarjalno bogato življenje.

»Zorko Simčič ni izjemen le zaradi svoje raznolikosti, ampak tudi zaradi tematike, ki jo razpirajo njegova mojstrsko izpisana literarna in polliterarna besedila, tematike sodobnega desetništva, aktualizirane v kontekstu naše nedavne zgodovine.« - MMC

»Ni mi preostalo drugega, kot da sem vzljubil svojo usodo.« - Zorko Simčič za Poglede

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21 cm, 466 strani.

O AVTORJU:

Zorko Simčič (1921) se je rodil v Marboru. Je pesnik, pisatelj, dramatik, esejist in publicist. V mladosti je emigriral v Buenos Aires. Kjer je bil organizator kulturnega življenja pri Slovenski kulturni akciji in urednik revije Meddobje. Njegov roman Človek na obeh straneh stene, za katerega je prejel nagrado Prešernovega sklada, spada med najpomembnejša dela slovenske povojne proze. Od leta 2006 je redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti.