Količina:

0


Znesek:

0,00

O smehu Zlatka Čordića

Posebna izdaja

O smehu Zlatka Čordića
  • Redna cena:

    24,00 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,80 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 22,80 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zanimiva biografija glasbenika Zlatka Čordića. Smeh združuje in verjetno pisatelj Jurij Hudolin knjige o Zlatku Čordiću, znanem ljubljanskem raperju, ne bi napisal, če ne bi bilo Zlatkovega smeha. Celo več, Jurij Hudolin je knjigi dal naslov 'O smehu Zlatka Čordića'. Knjiga pa ni le pobuda za smeh in uživanje v sproščenem branju, je tudi vir navdiha vsem, ki doživljajo podobne preizkušnje kot jih opisuje avtor in spodbuda za razmislek o našem sprejemanju "drugačnosti".

Zlatko, ki ima na Instagramu več kot 12.800 sledilcev, si z Jurijem Hudolinom izmenjuje besedo – o Fužincu, ki ni primitivec. Iz geta, kjer so bolj kot ne na socialnem dnu živeli priseljenci, imigranti, brezdelneži, prestopniki in kriminalci, se je z ljubeznijo do Cankarja, Plečnika, slovenske kulture in jezika odlično vključil v družbo, ki Fužince potiska na obrobje.

»Zlatko, nekoč princ Fužinc, zdaj eden od svetih treh kraljev slovenskega rapa ..« - Delo
»Zavedam se, da so besede velikokrat močnejše od udarcev.« - Zlatko za Jano

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 152 strani.O KNJIGI IZ MEDIJEV:

- delo.si - Zlatko Čordić: Iz barake med oblake >>
- govori.se - Knjižna novost: O smehu Zlatka Čordića >>

O AVTORJU:

Jurij Hudolin (1973, Ljubljana) je pesnik, pisatelj, urednik, kolumnist, scenarist in prevajalec. Doslej je izdal osem pesniških zbirk, šest romanov in zbirko kratke proze. Z romanom Ingrid Rosenfeld je bil med finalisti za nagrado kresnik za roman leta 2013. Njegova dela so prevedena v hrvaščino, makedonščino, madžarščino, češčino, srbščino in angleščino.