Slikovna teorija: eseji o verbalni in vizualni reprezentaciji, KO 53S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Slikovna teorija: eseji o verbalni in vizualni reprezentaciji

KO 53S

Slikovna teorija: eseji o verbalni in vizualni reprezentaciji
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • ISBN:

  9789612422646

 • Avtor:

  W. J. Thomas Mitchell

 • Založba:

  Beletrina

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

"Kar potrebujemo, je kritika vizualne kulture, ki je pozorna na moč podob v dobrem in slabem smislu in ki je sposobna razločevati med mnogovrstnostjo in zgodovinsko specifiko uporabe podob. Ta knjiga je prispevek k tem prizadevanjem," zapiše uvodoma W. J. T. Mitchell v svojem mednarodno referenčnem delu Slikovna teorija.

Mitchellovo pisanje odlikuje eruditskost, multidisciplinarni pristop, povezave med literarno teorijo, filozofijo, novimi smermi študija vizualnih umetnosti, filma in množičnih medijev. Osrednje torišče knjige je preizpraševanje razmerja med lingvističnim znakom in vizualno podobo, razmerje, ki, po Mitchellu, generira tudi novodobni "slikovni obrat". V dobi spektakla, nadzora in vsesplošne poplave slik še vedno ne vemo, kaj slike so, kakšno je njihovo razmerje z jezikom in, nenazadnje, kako na nas delujejo. Ta knjiga nudi kopico osvetlitev te problematike.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 15 x 21 cm, 497 strani.