Užitek v tekstu, variacije o pisavi, KODA S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Užitek v tekstu, variacije o pisavi

KODA S

Užitek v tekstu, variacije o pisavi
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Roland Barthes

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Špela Žakelj

 • Datum izida:

  19.11.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Brez pisave ni civilizacije, kot jo poznamo. A koliko pravzaprav vemo o pisavi kot ročni veščini zarisovanja znakov, njenem razvoju, metamorfozah in pomenu za razvoj človeštva? Roland Barthes, eden ključnih francoskih mislecev dvajsetega stoletja, je v dveh komplementarnih knjigah, Variacije o pisavi in Užitek v tekstu, napisal poglobljeno in vse do danes nadvse popularno obravnavo zgodovine pisave in logike teksta. Barthesa obseda notranje zgodovinsko protislovje pisave, ki je instrument moči in segregacije, obenem pa nasladna praksa, povezana z nagonskimi globinami telesa in najbolj subtilnimi umetniškimi izdelki.

Prav premenam užitka, zadovoljstva in naslade v povezavi s pisanjem je namenjeno delo Užitek v tekstu.Roland Gérard Barthes (1915–1980) je bil francoski filozof in teoretik. Njegova dela so zaznamovala številne šole sodobne misli, med njimi strukturalizem, semiotiko, literarno vedo in sodobno antropologijo. V slovenščini so doslej izšla naslednja njegova dela: Retorika starih, Elementi semiologije (1990), Camera lucida (1992, 2004), Fragmenti ljubezenskega diskurza (2002).

Trda vezava, 15 x 21 cm, 169 strani.