Poetika in logika slovenskih mitov*, KLJUČI KRALJESTVA (KODA) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Poetika in logika slovenskih mitov*

KLJUČI KRALJESTVA (KODA)

Poetika in logika slovenskih mitov*
 • Redna cena:

  39,00 €

 • Popust:

  5,85 € (15%)

 • Spletna cena:

  33,15 €

 • Avtor:

  Dr. Zmago Šmitek

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  19.11.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Miti niso besedila, ki bi nastajala brez neke notranje logike, čeprav jih odlikuje svoboda imaginacije. Mitičnemu pogledu na svet je svojstveno, da ga ureja in klasificira po načelu podobnosti, nasprotij in premen, seveda po svoji lastni verodostojnosti. Miti, ki jih obravnavamo v naši knjigi, nam ponujajo vpogled v neko drugo, vzporedno realnost, ki smo se ji v novejšem času že nekoliko odtujili, a so jo poznale in ji sledile mnoge generacije naših prednikov.

Ta navdih še traja, saj še danes ugotavljamo, da v starožitni mitični misli lahko znova odkrivamo izrazito modernost in svežino, ki se skriva v njeni zasnovi. Prehod besedil iz ljudske ustne tradicije v današnji kulturnozgodovinski okvir daje mitološkim zgodbam nov pomen, ki pa hkrati vsebuje tudi prejšnje kontekste in pomene. Poglavja te knjige tematsko zaokrožajo tista, ki jih je avtor objavil v knjigi Mitološko izročilo Slovencev: Svetinje preteklosti (Študentska založba, Ljubljana 2004, ponatis 2011).

Knjiga je napisana za širši krog bralcev, je bogato ilustrirana, opremljena pa je tudi z izčrpnimi navedbami virov in literature, kazalom imen in pojmov ter z angleškim povzetkom.

Trda vezava, 15 x 23 cm, 390 strani.