Saturn in melanholija*, KODAS - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Saturn in melanholija*

KODAS

Saturn in melanholija*
 • Redna cena:

  34,00 €

 • Popust:

  5,10 € (15%)

 • Spletna cena:

  28,90 €

 • Avtor:

  Rayomod Klibansky, Erwin Panovsky, Fritz Saxl

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Alfred Leskovec

 • Datum izida:

  21.06.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Saturn in melanholija je osrednje delo sodobnega preučevanja pojma malanholije. Knjiga, ki je v izvirniku izšla l. 1964 in vsebuje rezultate več kot polstoletnega raziskovalnega dela, je bila sprva zastavljena kot interpretacija bakroreza MELANCOLIA 1 nemškega renesančnega slikarja Albrechta Durerja, a se je kasneje razrasla v študijo celotnega medicinskega, filozofskega, astrološkega, literarnega in umetnostnozgodovinskega izročila, ki je bilo živo v času nastanka Durerjeve umetnine.

Knjigo sestavljajo štirje deli: v prvem zasledujemo pojem melanholije v medicinskih, naravoslovnih in filozofskih delih antike in srednjega veka, drugi del skozi analize antičnih in srednjeveških upodobitev ter interpretacije literarnih del obravnava Saturn kot planet melanholije, tretji del proučuje dva novoveška pristopa k melanholiji, in sicer poetično melanholijo in t.i. »melancholia generosa«. Na osnovi prvih treh delov knjige pride v četrtem, sklepnem delu knjige do analize in interpretacije Durerjeve umetnine.

Trda vezava, 17,5 x 23,5 cm, 525 strani.