Žival, nadžival*, KODAS - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Žival, nadžival*

KODAS

Žival, nadžival*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Frank Westerman

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Mateja Seliškar Kenda

 • Datum izida:

  21.06.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kot otroka so Westermana učili, da se ob dotiku lipinanca dotikamo žive zgodovine. Temu sledi večkrat nagrajeni novinar in esejist v svojem delu Žival, nadžival. V številnih razgibanih intervjujih, dokumentih in raziskavah Frank Westerman zasleduje usodo lipicancev skozi zgodovino. Prek zgodbe o lipicancu Conversanu Primuli razkriva usodo štirih generacij teh plemenitih konj in raziskuje, kakšen pomen so imeli za najmogočnejše državne voditelje v času od razpada Avstro-Ogrske do snovanja novih držav na območju bivše Jugoslavije. Westerman vzpostavlja številne, tudi šokantne vzporednice med poželenji diktatorjev, rasističnimi idejami ter konjsko vzrejo in tako s hrbta belih konj slika zgodovino njihovih jezdecev.

Frank Westerman je študiral na Agronomski fakulteti v Wageningenu ter se specializiral za tehniko gojenja tropskih kultur. Ko je za svojo diplomsko raziskavo o namakalnih sistemih Indijancev v Andih nekaj časa prebil v Peruju, je začel pisati prve reportaže. Kasneje je precej časa prebil na Balkanu. Je avtor različnih literarnih in esejističnih del, ki jih kritika rada postavlja ob bok stvaritvam velikih potopisnih avtorjev in esejistov 20. stoletja, kot sta Bruce Chatwin in Ryszard Kapuscinski.

Trda vezava, 17 x 24 cm, 250 strani.