Zelje in spolnost*, KODA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zelje in spolnost*

KODA

Zelje in spolnost*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Svetlana Slapšak

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  29.10.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kultni status zelja v grški kulturi potrjuje povezava zelja s seksualnostjo: Dioniz, biseksualni bog, ne prenaša zelja, zato ga tudi ne smemo saditi med trtami. V Rimu nastopa zelje kot hrana, ki ustvarja in krepi rimsko moško identiteto. V srednjeveški Evropi je zelje povezano predvsem z žensko seksualnostjo, z rojevanjem in maternico. Zgodovina naracij o zelju razkriva ideološke scenarije, vpisane v kultne prakse, prenos cenzur v karnevalsko področje (kjer izginjajo), fantazme povezovanja hrane in spolne in/ali etične identitete. Pričujoča knjiga o kultni, ritualni in kulturni vlogi zelja tako povezuje in osvetljuje mnoge linije evropskih identitarnih politik vse od antike pa do danes.
Svetlana Slapšak je doktorirala na oddelku za antične študije Filozofske fakultete Univerze v Beogradu. Je redna profesorica za antropologijo antičnih svetov in antropologijo spolov na ISH-Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Je avtorica številnih člankov in knjig.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 15 x 21 cm, 175 strani.