Anatomija poezije*, KODA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Anatomija poezije*

KODA

Anatomija poezije*
 • Redna cena:

  29,00 €

 • Popust:

  1,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,55 €

 • Avtor:

  Taras Kermauner

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  15.11.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Taras Kermauner je od konca šestdesetih pa vse do devetdesetih let prejšnjega stoletja posvetil vrsto izjemnih esejev sodobni slovenski poeziji. Te so pogosto izhajale po revijah, številne ključne pa niso bile nikoli zbrane z zaokroženo knjigo, kar bi si po svojem daljnosežnem pomenu za osvetljevanje in preizpraševanja poti širšega duhovnega konteksta slovenske poezije brez vsakega dvoma zaslužile.

Kermauner s svojimi razmišljanji o poeziji ni bil odločilen le za literarno kritiko, marveč za celotno literarno vedo, nanazadnje je šel v zgodovino kot kreator številnih kompleksnih oznak in poetoloških konceptov. Pesnik Ivo Svetina je v pričujoči knjigi izbral najpomembnejše, doslej »raztresene« Kermaunerjeve tekste o povojni slovenski poeziji. Knjiga nudi edinstven uvid v pomen in premene slovenske povojne poezije, obenem pa jasno izrisuje miselni portret bržkone osrednjega premišljevalca slovenske poezije druge polovice dvajsetega stoletja.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 17 x 24 cm, 579 strani.