Male teorije vidnega: izbrani spisi o umetnosti, ZBIRKA KODA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Male teorije vidnega: izbrani spisi o umetnosti

ZBIRKA KODA

Male teorije vidnega: izbrani spisi o umetnosti
 • Cena:

  27,00 €

 • ISBN:

  9789612846299

 • Avtor:

  John Berger

 • Založba:

  Beletrina

 • Prevajalec:

  Marko Jenko, Tamara Soban, Katja Jenčič

 • Datum izida:

  26.05.2020

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Izbor Bergerjevih spisov slovenskemu občinstvu predstavlja vsa ključna področja njegovih razmislekov: izhodišča njegove likovne kritike (besedila o dejanju risanja kot temeljni dejavnosti likovne umetnosti na eni ter o marksističnih umetnostnih zgodovinarjih, ki so ga navdihnili k politično usmerjenemu razumevanju umetnosti, na drugi strani); programska besedila njegovega lastnega dela kot likovnega kritika; na tej podlagi obravnave obširnejših poglavij iz zgodovine umetnosti (renesansa, kubizem) in posameznih umetnikov (starih mojstrov in sodobnih slikarjev); bolj teoretsko zastavljene premisleke o vizualnih medijih (slikarstvo, fotografija, film); nekaj političnih komentarjev; besedila o živalih in o motociklizmu (ki iz zgoraj začrtanega opusa precej izstopajo, gre pa vendarle za temi, ki sta Bergerju osebno veliko pomenili). S spremno besedo bosta bralcu ponujena tudi komentar teh spisov ter predstavitev njihovega mesta v Bergerjevem kritiškem opusu.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 16,5 x 24 cm, 364 strani.