Lojze Kovačič - življenje in delo (zbornik), Posebna izdaja 079A - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Lojze Kovačič - življenje in delo (zbornik)

Posebna izdaja 079A

Lojze Kovačič - življenje in delo (zbornik)
 • Redna cena:

  13,00 €

 • Popust:

  4,03 € (31%)

 • Spletna cena:

  8,97 €

 • ISBN:

  9789612422493

 • Avtor:

  Lojze Kovačič

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lojze Kovačič že več kot tri desetletja velja za enega najboljših prozaistov, ki so pisali v slovenskem jeziku. Pogosto se ga je omenjalo kot primernega kandadata za Nobelovo nagrado za književnost in kot pravi Karl-Markus Gauss: »Favorit je bil že dolgo.

Ko sem pred dvajsetimi leti vprašal slovenske avtorje, koga imajo za najbolj podcenjenega med slovenskimi pripovedniki, se je vedno pojavilo ime tega, leta 1928 rojenega obstranca.« V zadnjih letih se povečuje zanimanje za Kovačičev opus tudi v tujini in pričujoči mednarodni zbornik skuša odpreti znanstveno debato, ki bi služila kot opora za razumevanje prevodov njegovih del.

Članke za zbornik simpozija o Lojzetu Kovačiču so prispevali Gašper Troha, Janko Kos, Matjaž Kmecl, Alenka Koron, Mihael Glavan, Andrej Leben, Dare Kovačič, Ivana Latković, Alojzija Zupan Sosič, Milena Mileva Blažić, Zvonko Kovač in Simona Škrabec.

Mehka vezava, 20,0 x 13,5 cm, 211 strani.