Količina:

0


Znesek:

0,00

Divji pes (izbrana proza)

POSEBNA IZDAJA

Divji pes (izbrana proza)
  • Redna cena:

    19,00 €

  • Popust:

    0,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,05 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Odlomek iz knjige:
»On, pozorno, zbrano, s polnim zadovoljstvom začne odvijati in razkrivati skriti predmet, ki je do takrat, položen na mizo zraven njegovega lakta, ležal miren in nepremičen. Zabliska se mačeta s sijajnim in ostrim rezilom, lepo in natančno izdelanim polkrožnim lokom in zanesljivim ročajem. Pomislim, kaj ta mačeta, to rezilo, ta ostrina in sijaj počno v tej sobi? Pojavijo se pokrajine pragozdov, zelenja, predeli brzic in slapov, sonce, ki vzhaja, pesek in veter, listje. Pridejo trenutki, ko večtonski, velikanski in nevidni zvočniki prinašajo glasove, za katere ne vem, ali so moški ali ženski, ki jim ne poznam ne spola ne izvora ne pomena, saj je samo telo kostumografija in vse je oder: ladja na hribu, neznana plemena v podnožju, biči in konji, morje in morja ...«

»Iskanje in tavanje, klic duhovnega azilantstva in nepripadanja običajnim družbenim klasifikacijam, bo spomnilo bralce teh zgodb na Rilkejevo prozo.« (Svjetlana Janković-Paus, Tema)

»To je tista vrsta proznih knjig, ki se ne spogledujejo in nas ne očarajo s svojo zunanjo atraktivnostjo, pač pa zapeljujejo globinsko in ponudijo veliko užitka senzibilnemu bralcu, ki si, ko enkrat zaplava in ujame smer, prizadeva čim dlje ostati v prijetnem in globokem morju teksta.« (Jagna Pogačnik, Jutarnji list)

Mehka vezava, 160 strani.

Miroslav Mićanović (1960) je hrvaški pesnik in pisatelj, član žirij številnih hrvaških in evropskih pesniških festivalov, urednik antologij hrvaške poezije in voditelj delavnic kratke proze. Dobitnik nagrad »Duhovno hrašće« (1998) za pesniško zbirko Zib in »Fran Galović« (2004) za knjigo kratkih zgodb Trajekt. Je dolgoletni urednik časopisa Quorum, sedaj pa je zaposlen na hrvaški Agenciji za vzgojo in izobraževanje.