Zgodbe iz Matjaževe dežele, POSEBNA IZDAJA 104 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodbe iz Matjaževe dežele

POSEBNA IZDAJA 104

Zgodbe iz Matjaževe dežele
 • Redna cena:

  23,00 €

 • Popust:

  1,15 € (5%)

 • Spletna cena:

  21,85 €

 • Avtor:

  Andrej Leben (ur.)

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Antologija Zgodbe iz maTjaževe dežele prinaša štirideset samostojnih besedil in odlomkov iz proznega ustvarjanja petindvajsetih avtoric in avtorjev, rojenih ali živečih na avstrijskem Koroškem. Avtor spremne besede in izbora, Andrej Leben, je izbral zvrstno, žanrsko in tematsko raznovrstne pisave, ki segajo od večerniško sentimentalne povesti in spominsko kronikalne proze do estetsko zahtevne in družbeno angažirane literature, tudi kriminalke.

Izbor ponuja vpogled v razvojne linije, prepletanje in soobstajanje različnih pripovednih tradicij in modelov, hkrati pa razprede podobo duhovnih, socialnih, političnih, zgodovinskih, kulturnih in jezikovnih razmer v zadnjih devetih desetletjih, s katerimi so se koroški Slovenci spoprijemali tudi kot literarni ustvarjalci. Zgodbe iz maTjaževe dežele nas tako popeljejo na potovanje po zgodbah, razvrščenih po zgodovinski premici, ki razkrijejo duhovno sliko sveta Slovencev na avstrijskem Koroškem.

Mehka vezava, 213 strani.