Človek v času, PI - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Človek v času

PI

Človek v času
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Mateja Ratej

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  14.09.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ko je dr. Mateja Ratej, zgodovinarka, znanstvena sodelavka Inštituta za kulturno zgodovino ZRC SAZU, v letu 2012 pa tudi sodelavka Evropske prestolnice kulture – Maribor 2012, skupaj sestavila svoje kolumne zadnjih štirih let, se je v naših rokah znašla nenavadna knjiga z naslovom Človek v času.
Kolumne so bile napisane s preprosto idejo oživitve pozabljenih zgodb iz naše zgodovine zato, da bi razsvetlile mreže, ki oblikujejo sedanjost. Mreže pa naprej pletejo svoje vezi med preteklostjo in sedanjostjo. Nikjer lepše kot v kolumni, kjer se skupaj znajdejo Anton Bonaventura Jeglič, Mercatorjeve in Tuševe kartice, zakonska zvestoba in katolicizem. Sklep avtorice pa napoveduje prihodnost. To je eden redkih trenutkov žurnalizma, kjer se avtor pri napovedovanju dogodkov, ki se še niso zgodili, ne osmeši. Leta 2009 napove občutja in razmisleke ljudi, ki so šli konec leta 2012 protestirati na ulice in so iz mariborščine naredili jezik svobode. „Ko se pojmi, ki označujejo in sestavljajo vrednostni sistem skupnosti, vsebinsko praznijo in vzporedno polnijo s strastjo po zaslužku, bi morali državljani ne jurišati na točke, zvezdice in pike, temveč uporno striči z ušesi v zavedanju, da se s tem bestialno vulgarizira naš skupnostni prostor.“

Mehka vezava, 13 x 21 cm, 148 strani.