Doseganje dobrega, CLARITAS 043S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Doseganje dobrega

CLARITAS 043S

Doseganje dobrega
 • Redna cena:

  10,00 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,50 €

 • Avtor:

  Bojan Žalec

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  15.06.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Delo širše gledano sodi v filozofsko etiko, v okviru katere obravnava tudi relevantna gnoseološka in ontološka vprašanja, saj se ukvarja z vprašanjem moralnega razumevanja in njegovih intenc. Avtor moralno razumevanje ločuje od znanstvenega znanja, védenja.

Obravnava tudi pogoje moralno relevantnega govora. Pri obravnavi moralnega razumevanja in delovanja se delo ukvarja z vprašanji racionalnosti, vrlin oziroma kreposti, človekovih idealov in horizontov pa tudi smisla človekovega bivanja.

Smisel življenja je tisto, kar človeka navdihuje in daje njegovemu bivanju globino. Noben resen razmislek o moralni razsežnosti človeškega bivanja ne more potekati neodvisno od obravnave smisla, saj ta predstavlja maternico in horizont, v katerem se moralnost vsakogar šele vzpostavlja.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 204 strani.