Nesimo jih vun! ČKZ 2013, PREMISLEKI VSTAJNIŠTVA ČKZ 2013, ŠT.254 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Nesimo jih vun! ČKZ 2013

PREMISLEKI VSTAJNIŠTVA ČKZ 2013, ŠT.254

Nesimo jih vun! ČKZ 2013
 • Redna cena:

  12,90 €

 • Popust:

  0,64 € (5%)

 • Spletna cena:

  12,25 €

 • Avtor:

  Več avtorjev

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  25.12.2013

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pri Časopisu za kritiko znanosti so se odločili pripraviti vstajniško številko ČKZ, ki skuša odpirati prostor za premislek družbenih in političnih prelomov. S specifičnim pogledom so želeli intervenirati v diskusije o vstajniškem gibanju. K pisanju za vstajniško številko so povabili različne avtorje in avtorice, ki imajo afinitete z različnimi vstajniškimi skupinami. Ne zato, da bi naredili reprezentativno številko vstajniških gibanj ali da bi dali kakršno koli "končno sodbo" o vstajah, ampak zato, da bi na podlagi ponudbe različnih konceptualnih izhodišč sprožili razpravo med različnimi.
Med objavljenimi članki je tudi kritična analiza represije na tretji mariborski vstaji. Skupina "Svoboda vstajnikom!" je napisala članek na podlagi pričevanj ovadenih in pogovorov z njihovimi zagovorniki.
To številko lahko razumemo kot enega številnih forumov, ki jih vzpostavlja vstajniška generacija, za učenje demokracije, sodelovanja, solidarnosti, samovladanja.

Mehka vezava, 17 x 24cm, 232 strani.