Slovenska kmečka kultura, Cven pri Ljutomeru - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovenska kmečka kultura

Cven pri Ljutomeru

Slovenska kmečka kultura
 • Redna cena:

  44,90 €

 • Popust:

  2,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  42,65 €

 • Avtor:

  Miran Puconja

 • Založba:

  Tiskarna Klar

 • Datum izida:

  15.12.2011

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga se dotika kmečke kulture na Cvenu pri Ljutomeru od zemljiške odveze do začetka tretjega tisočletja.
Danes živijo v Sloveniji le še štirje odstotki prebivalstva, kateremu je kmetijstvo izključni vir preživljanja. Vendar je ob tem še dovolj visok odstotek tistih, ki na kakršen koli način ostajajo v stiku z zemljo in tako predstavljajo tudi v deagrariziranem okolju neke vrste kmečki kontinuum. Tako prva kakor tudi druga ugotovitev nas spodbujata, da si zastavimo vprašanje, v čem je bistvo kmečke kulture. Menimo, da analizi predmetnega področja kmečke kulture bolj ustreza oznaka ljudska kultura.

Osnovna poglavja v knjigi: Obdobje med svetovnima vojnama, Čas pred 1. svetovno vojno, Temelji preživljanja danes, 2. svetovna vojna, Zaključki, Razlaga narečnih besed.

Trda vezava, 24 x 17 cm, 447 strani.