Moj razgaljeni dnevnik* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Moj razgaljeni dnevnik*

Moj razgaljeni dnevnik*
 • Redna cena:

  20,20 €

 • Popust:

  1,01 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,19 €

 • Avtor:

  Johana Rubinova

 • Založba:

  Litera

 • Prevajalec:

  Arlanda Eržen

 • Datum izida:

  01.06.2012

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Moj razgaljeni dnevnik je ena najbolj vznemirljivih knjig o mladih, kar ste jih brali v zadnjem času. Osredotoča se na vse tipične probleme mladostniškega življenja. V prvem planu je seveda intimna tematika, prve erotične izkušnje, učenje odnosov in male izdaje, ki so s tem povezane. Nič manj pozornosti pa ni namenjene drugi ravni mladostnikovega življenja, iskanju svojega mesta v družbi, seveda preko odnosov s starši in šolskim okoljem. Roman je napisan razgibano in je tematsko pester, tu niso samo ljubezni, tu je iskanje identitete preko dvoma o pravih starših, tu je poskus samomora in malo komično obdobje na psihiatriji, tu je vprašanje o seksualni identiteti, in, nenazadnje, smrtonosna bolezen v mladostniškem obdobju. Pri tem se avtorica posluži tudi postmodernističnih prijemov: založnik, ki spremlja nastajanje romana – ki je v osnovi dnevnik – pripomni, da ta bolezen pa vendarle ni več prepričljiva. A avtorica odgovarja: »Stvari sem preprosto napisala tako, kot so se zgodile, in nič drugega me ne zanima.«
Nikakor pa ne kaže pozabiti, da je bila knjiga ob svojem prvem, izidu absolutna uspešnica in da je po njej posnet tudi film. Brez slabe vesti priporočamo v branje.

Mehka vezava, 13 x 20 cm, 368 strani.