Količina:

0


Znesek:

0,00

V imenu resnice

V imenu resnice
  • Redna cena:

    30,00 €

  • Popust:

    3,01 € (10%)

  • Spletna cena:

    26,99 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Resnična knjiga o pogumnem Blažu, ki je izgubil življenje 27.5.1997, na služenju vojaškega roka. Knjiga je nastala z namenom, da se v imenu resnice opiše to, kar je Blaževa družina skozi vsa ta leta doživljala. Ker jim je mar, da resnica vendarle pride na dan. Ker enostavno ni prav, da je nekdo umorjen in ostane njegova smrt zavita v temo še po petnajstih letih.
Zavedajo se, da dokazi za njihove trditve, mnjenja in pisanje ne obstojajo. Predvidevajo pa tudi, da le ti nikoli niso obstojali v zapisani obliki in niti ne bodo. V zgodbo je zapisano in povzeto večino tega, kar je Blaževa družina doživljala že toliko let nazaj in doživlja še danes.

Mehka vezava, 15 x 21 cm, 223 strani.

RECENZIJA BUKLA:

»Po resnični zgodbi o pogumnem Blažu Furjanu, ki je preminil na služenju vojaškega roka 27. 5. 1997.« Smrt 19-letnega nabornika Slovenske vojske so oblasti leta 1997 razglasile za samomor, toda uradna različica zgodbe je bila zaradi nenavadnih okoliščin, povezanih s smrtjo, že takrat postavljena pod velik vprašaj. Knjiga, ki jo je napisala Blaževa sestra, nosi močan naslov, »ker enostavno ni prav, da je nekdo umorjen in ostane njegova smrt zavita v temo še po petnajstih letih«. V njej je predstavljena življenjska zgodba družine Furjan v kronološkem zaporedju vse od Blaževega rojstva. Avtorica je v knjigi obelodanila različne uradne dokumente, poročila sodnih izvedencev in medijev ter pričevanja, ki jasno kažejo, da dogodek presega okvire družinskega žalovanja: ne nazadnje gre le za željo po resnici. Knjigi je priložen DVD, na katerem so zbrane Blaževe otroške fotografije s kratkimi predstavitvenimi opisi in posnetek dobrodelnega koncerta Blažu Furjanu v spomin, ki je potekal 26. maja 2012.
- Ana Geršak; Bukla 93

PRISPEVEK IZ POROČIL O BLAŽEVI SMRTI (POP TV, 1997):


PO KNJIGI JE BIL 2017 POSNET TUDI FILM: