Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako je biti jaz?

KNJIGA O FANTU Z ASPERGERJEVIM SINDROMOM

Kako je biti jaz?
 • Kako je biti jaz?
 • Kako je biti jaz?
 • Redna cena:

  20,00 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,00 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga Kako je bit jaz na posrečen način celostno predstavlja problematiko Aspergerjevega sindroma (AS). Prvič so v eni knjigi zbrani tako osebna izpoved staršev in osebna izpoved otroka (z mnogo ilustracijami), kot tudi medicinska opredelitev in terapevtsko ovrednotenje doživljanja družine, ki se sooča s to motnjo.

Najprej spregovori otrokov oče; približa nam svojo stisko ter sočutje do otroka, ranljivost na odzive zunanjega sveta, pregorelost staršev ter neverjeten pogum pri sočanju z otrokovo diagnozo. Simpatični osrednji del knjige nas popelje v svet otroka z AS, ki želi pripadati, je radoveden ter se želi vključiti v svet odnosov, vendar na zelo svojski način. Skozi pretanjeno oblikovano zgodbo se lahko zelo močno vživimo v svet otroka, za katerega marsikdo v "realnem življenju" trdi, da je brez notranjega sveta, da je prazen, brezčuten in neobvladljiv. In prav to je največja vrednost tega dela; odpiranje sveta,ki je sicer za navadne ljudi in situacije povsem zaprt in nepregleden.

V nadaljevanju sta prispevka dveh strokovnjakinj. Branka D. Jurišič nazorno opiše pojav AS ter bralce seznani z osnovami pedagoške obravnave. Še posebej so dobrodošli opisi metod za odpravljanje primankljajev in uvajanje nadomestnih strategij. Takega prispevka o AS v slovenski literaturi še nismo zasledili.

Podobno "ekskluzivnost" ima tudi prispevek dr. Katarine Kompan Erzar. Ta se osredotoča na družino: na razmere med družinskimi člani in rast družine skozi časovno sklenjena obdobja; od spoznavanja, da njihov otrok odstopa od svojih vrstnikov, soočanja s lastnimi čustvi im občutki krivde do normalizcije v odnosih-med družinskimi člani, odnos družine do šole, prijateljev in širše okolice.Vsebina knjige presega vse, kar je bilo doslej v slovenskem literarnem in strokovnem prostoru zapisanega na temo AS. Namenjena je strokovnjakom, družinam in širši javnosti ter je povsem novo izhodišče za razvoj ustrezne drže do AS.

Trda vezava, 20,5 x 24,5 cm, 95 strani.