Tipkopis o drugem nastanku (znak kakovosti Zlata hruška) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Tipkopis o drugem nastanku (znak kakovosti Zlata hruška)

Tipkopis o drugem nastanku (znak kakovosti Zlata hruška)
 • Redna cena:

  21,90 €

 • Popust:

  2,19 € (10%)

 • Spletna cena:

  19,71 €

 • Avtor:

  Manuel De Pedrolo

 • Založba:

  KUD Sodobnost International

 • Prevajalec:

  Veronika Rot

 • Datum izida:

  28.02.2013

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga, ki bo pa prižgala svetli sončni žarek v mislih bralcev - gre za delo kultnega katalonskega pisatelja Manuela de Pedroloja, ki je za svoje ustvarjanje prejel tudi častno nagrado katalonske akademije za življensko delo. Tipkopis o drugem nastanku je eno temeljnih del katalonske književnosti.

Kaj bi vzeli s seboj oz. kaj bi želeli ohraniti za zanamce, če bi bili zadnji/a predstavnik/ca človeške vrste? Napad bitij z neznanega planeta z zemeljskega obličja izbriše vse sesalce, tudi ljudi. Po nenavadnem naključju v notranjosti Katalonije preživita štirinajstletno dekle in devetletni deček. Njun boj za obstanek ni samo primarna težnja po preživetju, pač pa tudi želja mladega, razgledanega človeka, da bi ohranil človeško kulturo za zanamce in hkrati na novo napisal družbena pravila, ki bi temeljila na enakopravnosti in vzajemnem spoštovanju vseh živih bitij.

Sta zapisana smrti ali sta sposobna preživeti? Je v opustošeni pokrajini to sploh mogoče? Kakšna sta dekle in deček, od katerih je odvisen obstoj človeške vrste? Na videz preprosta pripoved vedno znova pritegne najširši krog bralcev, saj pretrese in se zasidra globoko v spomin.

Trda vezava, 12 x 19,5 cm, 255 strani.