Ob nogah učitelja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Ob nogah učitelja

Ob nogah učitelja
 • Redna cena:

  5,00 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,75 €

 • Avtor:

  Alcyone – Jiddu Krishnamurti

 • Založba:

  Teozofsko društvo Slovenije

 • Prevajalec:

  Dr. Avguštin Gerden

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nauke, ki jih knjižica vsebuje, je avtor prejel od svojega Učitelja, ko ga je le-ta pripravljal na inicijacijo. Zapisal jih je po spominu, počasi in marljivo, ker mu je angleščina v preteklem letu tekla veliko težje kot sedaj.

Večina besedila so Učiteljeve lastne besede, kar pa ni dobesedno zapisano pa so tudi Učiteljeve misli, ki jih je izrazil z besedami njegov učenec. Dva izpuščena stavka je dodal Učitelj sam, v dveh drugih primerih je dopolnil eno besedo. Ostalo pa je vse Alcyonovo, njegov prvi dar svetu.

Naj živa beseda drugim pomaga, kot je bila njemu v pomoč; s takim upom jo daje. Nauk pa obrodi sad samo, če po njem živimo, tako kakor je on živel po njem, saj je nauk prišel iz Učiteljevih ust. Če se bo bralec ravnal po zgledu in zapovedi, se bodo velika vrata zanj na stežaj odprla, tako kot so se za pisca in stopil bo na Pot."
December 1910, Annie Besant.

Mehka vezava, 10 x 14,5 cm, 62 strani.