KOMPLET: Camino (potopis in romarski vodnik) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Camino (potopis in romarski vodnik)

KOMPLET: Camino (potopis in romarski vodnik)
 • KOMPLET: Camino (potopis in romarski vodnik)
 • Redna cena:

  33,01 €

 • Popust:

  3,30 € (10%)

 • Spletna cena:

  29,71 €

 • Avtor:

  Milan Vinčec

 • Založba:

  Ars video

 • Datum izida:

  15.10.2013

Brezplačna dostava

Vsebina kompleta:

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V srednjem veku je bilo zelo razširjeno verovanje, da v Kompostelo vodi ozvezdje Rimske ceste. Pobožne kronike tistega časa poročajo, da je frankovski kralj Karel Veliki nekega večera strmel v ozvezdje Rimske ceste in se spraševal, kaj naj bi pomenila. Tedaj pa se mu je prikazal apostol Jakob, ki mu je dejal, da je to pot, ki vodi k njegovemu domu v Galicijo, vendar je neprehodna, ker so tam muslimanski Arabci. To je slavnega vladarja spodbudilo, da se je šel vojskovat za Španijo, s čimer je povezana tudi ustanovitev svetišča.

Ko so v enajstem stoletju Jeruzalem zasedli muslimani in romanje tja ni bilo več mogoče, je Kompostela postala pot, kamor so prihajali romarji iz vse Evrope. Večina romarjev je prišla iz Francije, zato so pot imenovali Francoska pot.

Romarski vodnik natančno sledi tako imenovano Francosko pot, ki se začne ob vznožju Pirenejev, še v Franciji, v kraju Saint Jean Pied de Port. Dolga je 786 km. Buen Camino in srečno!

V KOMPLETU DVE IZDAJI:
Camino – pot svetega Jakoba - Mehka vezava, 119 strani.
Camino Frances – Francoska pot - Špiralna vezava, 168 strani.