Na Zgornji Maslovki* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Na Zgornji Maslovki*

Na Zgornji Maslovki*
 • Redna cena:

  15,90 €

 • Popust:

  0,79 € (5%)

 • Spletna cena:

  15,10 €

 • Avtor:

  Dina Rubina

 • Založba:

  Založba Goga

 • Prevajalec:

  Jelka Ciglenečki

 • Datum izida:

  15.11.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Dina Rubina (rojena 19. 9. 1953 v Taškenu, v današnjem Uzbekistanu), izraelsko-ruska pisateljica, je danes med najpomembnejšimi ruskimi pisatelji. Z romanom Na Zgornji Maslovki, po katerem je bil posnet tudi istoimenski film, se prvikrat predstavlja slovenskemu bralcu.
Zgornja Maslovka je četrt Moskve, kjer so jo v Stalinovem času zgradili umetniško mestece. V enem izmed tamkajšnjih ateljejev živi skoraj stoletna kiparka skupaj s sedemdeset let mlajšim prijateljem Petjo. V zadnjih starkinih dnevih se izbruhi njene nenavadne energije spletejo v prepire in zaupnosti s Petjo, v spomine na razburkano dvajseto stoletje, ki ga je doživela v celoti, in na razmišljanja o umetnosti. Duhovit, včasih pa tudi otožen roman se odvija med ekscentričnimi boemi, govori pa o temah, ki zanimajo vsakogar – ljubezen in smrt, pogum s katerim se zoperstavimo nasilju; govori o moči umetniškega pogleda, ki lahko kljub svoji vsevidnosti spregleda bedo vsakdanjosti.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 209 strani.