Zgodbe o pesniku Francetu Prešernu - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodbe o pesniku Francetu Prešernu

Zgodbe o pesniku Francetu Prešernu
 • Redna cena:

  26,90 €

 • Popust:

  2,69 € (10%)

 • Spletna cena:

  24,21 €

 • ISBN:

  9789612051587

 • Avtor:

  Janez Mušič

 • Založba:

  Založba Mladika

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V tej knjigi se prepletajo zgodbe o pesniku Francetu Prešernu, njegove izbrane pesmi in najbolj značilne upodobitve. V zgodbah avtor spremlja Prešernovo življenjsko dramo od rojstva do smrti, predstavi pesnikov rojstni kraj Vrbo in njegov rod, glavne življenjske postaje in tiste sopotnike, ki so odločilneje vplivali na njegov pesniški razvoj.

Zgodbice popisujejo Prešernovo zunanjo podobo, odnos do otrok, razmerje do Primčeve Julije, do Ane Jelovškove, usodo pesnikovih otrok in usodo literarne zapuščine po njegovi smrti, odnos slovenske javnosti do njegovega pesništva idr. Izbrane poezije naj bi bralca pritegnile h globljemu doživljanju Prešernovih pesniških stvaritev.

Z objavljenimi upodobitvami pa želi avtor opozoriti tudi na to, kako so si v sto šestdesetih letih predstavljali pesnika naši likovni umetniki.

Trda vezava, 20 x 15,5 cm, 180 strani.