Poletje brez moških* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Poletje brez moških*

Poletje brez moških*
 • Redna cena:

  24,50 €

 • Popust:

  1,22 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,27 €

 • Avtor:

  Siri Hustvedt

 • Založba:

  Založba Litera

 • Prevajalec:

  Miriam Drev

 • Datum izida:

  15.01.2014

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V romanu Poletje brez moških si podajajo roko načitanost, humor in provokativnost, vse to izreki prevarane ženske, ustvarjalke in, konec koncev, sočutne filozofinje. Vanje se zdaj lahko vpletemo slovenski bralci in bralke, se njenemu razumevanju moških in žensk – recimo bobu bob, feministično podloženemu, vendar brez zrna obsesivnosti – pridružimo, se mu posmehnemo ali pa se ob nekaterih, vedno teoretsko podprtih, odstavkih počutimo izzvane. Najpogostejša sodba o Siri Hustvedt je »najbolj izrazito ženski glas Amerike«, najpogostejši dodatek pa »žena Paula Austerja«. Romani ameriške pisateljice, pesnice, esejistke, predavateljice ženskih študij Siri Hustvedt, (1955) so prevedeni v devetintrideset jezikov, bili so nominirani za mnoge pomembne nagrade in so mnoge tudi dobili, med drugimi Prix Femina Étranger, v slovenščini pa nismo prebrali še niti vrstice njenega dela. Njena najbolj znana in prevajana dela so: The Blindfold (1992), The Enchantment of Lily Dahl (1996), What I Loved (2003), The Shaking Woman or A History of My Nerves (2010) in The Summer without Men (2011). Vsa njena dela postavljajo vprašanja o naravi identitete in percepcije. Skoraj obsesivno jo zanima raziskovanje spolnih vlog in odnosov med spoloma. V njenem leposlovju na nedogmatičen način odzvanjajo filozofi, sociologi, literarni teoretiki, ki so tudi temelj njenega nefikcijskega dela, od Romana Jakobsona, Lacana do Julie Kristeve.

Trda vezava, 14,5 x 19,5 cm, 202 strani.